Buscar este blog

23 de abril de 2015

TRIA ESCOLA PÚBLICA

l’educació és un dret bàsic i l’escola és servei públic


1 comentario:

  1. L’Administració mai parla en positiu de l’escola pública i sembla que hagut interés en convertir l’escola en un focus de conflictes entre famílies, docents i diverses administracions. Lluny d’açò nosaltres proposem els valors de l’escola pública.
    Volem dir a les famílies que l’educació és un dret bàsic i l’escola és servei públic, l’escola no és un mercat, per això no es pot desregular i desplanificar en base a un concepte de demanda “social”, que ens porta a engany. La demanda social és altra cosa. La definim com tot allò que volen les famílies per millorar els seus centres.
    A més, volem dir que els efectes de les polítiques educatives que han impulsat la privatització de l’ensenyament, ha significat un trasbals de l’alumnes cap als centres concertats; cosa que evidencia que la política d’escolarització sols ha servit per assegurar una volum d’alumnes als centres privats sufragats amb fons públics.
    A més d’assegurar el negoci per als concerts, la política d’escolarització ens ha portat conseqüències nefastes per al sistema educatiu públic. Les famílies ens sentim utilitzades o estafades amb la falsa llibertat d’elecció de centre i la zona única decretada en la nova admissió per la Conselleria d’Educació. Sols ens ha portat majors desequilibris.
    Des de la Confederació Gonzalo Anaya, de la que forma part la nostra FAPA, hem llançat la campanya TRIA ESCOLA PÚBLICA, amb l'objectiu de fer difusió dels valors de l’educació pública.

    ResponderEliminar