Buscar este blog

12 de abril de 2016

INFORMACIÓ A LES FAMÍLIES: VAGA D'ESTUDIANTS 13 i 14 d'abril de 2016

CONVOCADA VAGA D'ESTUDIANTS: 13 I 14 D'ABRIL

 
A la comunitat educativa de l’IES Xebic:
 El Consell de Delegats/es i l’Assemblea d'estudiants “Comitè de lluita de l’IES Xebic” ha decidit secundar la vaga convocada pel sindicat estatal “Frente de Estudiantes” que tindrà lloc els dies 13 i 14 d’abril de 2016. L'alumnat ha respectat les normes previstes en el Reglament de Règim Interior, sol·licitant la regularització de la vaga i comunicant a la direcció del centre aquesta convocatòria i la intenció de participar en la vaga amb l'antelació preceptiva de cinc dies. Les decisions col·lectives d’inassistència a classe no tindran la consideració de faltes de conducta ni seran objecte de sanció quan estes hagen sigut resultat de l’exercici del dret de reunió i siguen comunicades prèviament a la direcció del centre. 

Els motius pels quals secunden la vaga són els següents:
Ø      El rebuig absolut a les últimes mesures educatives del govern de Mariano Rajoy i les mesures europees ( LOMCE i EU15, respectivament).
Ø      Un pacte d’Estat per a una educació gratuïta, pública i de qualitat al servei de la classe treballadora.
Ø      Donar a conèixer el descontent amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per deixar de banda la seva promesa de derrocar la llei en qüestió. 
INFORMACIÓ RELLEVANT PER A LES FAMÍLIES:
Després de la Sentència 5389/2014 del Tribunal Suprem de 18 de desembre de 2014, es deixa sense efecte els apartats 2, 4 i 5 i parcialment els apartats 6 i 7 de l’article 34 "decisions col·lectives d’inassistència a classe" del Decret 39/2008 que exigien l’autorització del pares/mares/tutors per a l’exercici del dret a la vaga per part de l’alumnat. Segons aquesta sentència i instruccions de la Direcció Territorial, els centres docents comunicaran als pares, mares, tutors/es legals, les decisions col·lectives adoptades per l’alumnat respecte a l’exercici del dret de reunió de l’alumnat a partir de 3r d’ESO a decidir col·lectivament la inassistència a classe.
El centre queda exonerat de qualsevol responsabilitat davant les decisions que prenga l’alumnat.

El centre romandrà obert amb normalitat.
Ondara, 8 d’abril de 2016
L’equip directiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario